#

Бізнес-центр “Оптіма Плаза” перший в Україні попередньо отримав сертифікацію BREEAM

Бізнес-центр «Оптіма Плаза», який будується за адресою Наукова, 7А, перший в Україні отримав сертифікат BREEAM In-Use International. Міжнародна сертифікація підтверджує, що план будівлі відповідає всім сучасним вимогам офісного приміщення та спрямована на енерго- та ресурсоефективність.

Стандарт BREEAM In-Use застосовується на міжнародному рівні. Сертифікат видають з висновком по дев’яти ключових категоріях. Бали виставляються за інфраструктуру (відстань до громадського транспорту та соціальних будівель, місця для паркування автомобілів та велосипедів), за енергію (кондиціонування, рівень тепловтрати, автоматичний контроль освітлення) та інше.

Стандарт BREEAM заснувала британська компанія BRE Global у 1990 році. В основі сертифікації лежать дотримання норм Європейського союзу. Тож серед обов’язкових критерій є вимога інклюзивного дизайну. Будівля набирає бали у цій категорії, якщо в ній передбачені заходи для безперешкодного пересування та повноцінної експлуатації будівлі людьми з обмеженими можливостями.